Mem Ararat'tan Muhteşem Mardin Konseri

Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği ve yüzlerce kişinin katıldığı Sanatçı Mem Ararat konserinde Kobanê direnişi sahiplendi

Mardin 19.12.2014 22:16:12 0
Mem Ararat

Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği ve yüzlerce kişinin katıldığı Sanatçı Mem Ararat konserinde Kobanê direnişi sahiplendi

Artuklu Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin organize ettiği Mem Ararat konseri üniversitenin AKM Salonu’nda düzenlendi. Akşam saatlerinde başlayan konsere, üniversite öğrencilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen konserde, salonda yer kalmaması nedeniyle çok sayıda kişi ayakta konsere katılım gösterdi. Konserde sahne alan Sanatçı Mem Ararat, alkışlarla sahneye çıktı. Konsere katılan dnleyeciyi ı selamlayan Mem Ararat, ilk kez Mardin’de bir konsere katıldığını ve bunun heyecanını yaşadığını ifade ederek, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Mem Ararat, Roboski katliamının yıldönümünün yaklaştığını ve bu yüzden Roboski katliamı üzerine kaleme aldığı ezgisini seslendirerek konserine başladı. Roboski katliamı ile ilgili ezginin son bulması üzerine konser salonunda bulunan yüzlerce kişi hep bir ağızdan, “Şehîd namirin (Şehitler ölmez)” sloganını attı.

Mem Ararat, daha sonra konserine kendisinin kaleme aldığı ve anonim ezgileri seslendirdi. Konsere katılan yüzlerce vatandaş Mem Ararat’ın tüm ezgilerine eşlik etti. Konser boyunca izleyeciler sık sık, “Bijî berxwedana Kobanê”, “Her yer Kobanê her yer direniş” sloganları attı.

Sanatçı Mem Ararat, atılan sloganlar karşısında Kobanê direnişi için kaleme aldığı ezgisini seslendirerek konserini sonlandırdı.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90